divendres, 7 d’octubre del 2016

La recepta

Crema de carbassa

Amb la tardor comença a acabar-se la calor i venir el fred, ara ja començem a cuinar coses calentones i per això us proposem un plat que vé molt de gust com una crema de carbassa, una recepta ben senzilla!

Ingredients (2-3 persones):


  • 1 carbassa petita
  • 3-4 porros (depèn de si són grans o petits)
  • sal
  • oli

La carbassa i el porro els hem comprat al mercat local, la carbassa és de Cornellà de Terri i els porros són de Pineda de Mar.

Font: Girona km0
Primer de tot tallarem a rodanxes ben petites el porro, pelarem la carbassa, li traurem les llavors i els filaments i la tallarem a dauets no gaire grans.

Font: Girona km0
Guardarem les llavors (després us expliquem un truc de què podem fer amb les llavors de la carbassa), i el que farem serà posar una mica d'oli a una cassola i esperar que estigui ben calent per tirar-hi els porros i els deixarem coure a foc mig-baix durant una mitja hora fins que estiguin ben cuits.

Font: Girona km0
Un cop tenim els porros ben cuits que es desfan afegirem la carbassa tallada a dauets i la rossejarem 5-10 minuts juntament amb els porros.

Font: Girona km0
De seguida afegirem 1l d'aigua més o menys (que cobreixi els porros i la carbassa) i ho deixem bullir durant 45 minuts.

Font: Girona km0
Mentrestant podem aprofitar les llavors de la carbassa per fer pipes de carbassa. Primer de tot separem les pipes dels filaments de la carbassa, i quan les tinguem netes les posarem ben separades en un plat i les deixarem assecar a un lloc on toqui el sol (amb un parell o tres matins en farem prou). Un cop assecades les podem torrar al forn o fregir amb oli, afegir-hi sal i ja tindrem les nostres pipes casolanes (nosaltres aconsellem al forn ja que és més saludable).

Font: Girona km0

Font: Girona km0
Quan han passat els 45 minuts traiem l'olla del foc i amb una trituradora ho triturarem tot fins que quedi una crema.

Font: Girona km0
Per acabar i presentar el plat final si tenim julivert fresc en podem tallar una mica i escampar per sobre la crema abans de servir, i ja tenim la nostra crema de carbassa feta!

Font: Girona km0
Esperem que us hagi agradat! Dieu-nos què us ha semblat als comentaris, i si l'heu fet ens agradarà molt saber com ha quedat!

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada