divendres, 21 d’octubre del 2016

La recepta

Figat o melmelada de figues


Benvinguts altre cop a la recepta on preparem amb molt d'amor elaboracions amb productes de proximitat, i aquest cop tant tant de proximitat que els hem anat a buscar nosaltres! Avui farem melmelada de figues o figat, una melmelada que tant serveix per acompanyar plats complets com carns o patès fins a postres barrejada amb iogurt o sobre una torrada.

Ingredients (2 pots petits):


  • 1 kg de figues
  • 50 gr de sucre (no cal gaire perquè les figues ja en porten molt)
  • 2 cullerades de suc de llimona

Les figues i la llimona les hem anat a buscar al jardí d'uns amics que ens n'han ofert a canvi d'un pot de melmelada, i evidenment hem dit que si!

Font: Girona km0
Primer de tot traurem la pela de les figues fins aconseguir una massa i després posem en una olla les figues a trossets petits, el sucre i les dues cullerades de suc de llimona.

Font: Girona km0

Font: Girona km0
Ho posem a bullir a foc mig-alt durant una o dues hores, ho traiem del foc quan veiem que la consistència de la melmelada és bastant espessa (no cal que ens esperem massa perquè es podria cremar, cal tenir en compte que s'espessa deltot un cop es refreda).

Font: Girona km0
Si queden trossos gaire grossos es pot passar la trituradora per fer-la més fina. En calent la posem dins els pots i hi ha dues maneres de segellar-los: deixant-los dal revès fins que es refredi o posant-los al bany maria (posar els pots dins una cassola amb aigua bullent).

Font: Girona km0

Font: Girona km0
I ja tenim el nostre propi figat. Heu vist que fàcil? Us esperem la setmana que vé amb més sorpreses, productes, receptes i restaurants. 

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada