dijous, 3 de novembre del 2016

El consell: el peix de proximitat

El peix de les costes properes, el peix de proximitat


Bona tarda a tothom i totdon! La setmana passada us vam parlar sobre la carn de proximitat, i ara toca parlar del peix de proximitat. El peix, com la carn, és un dels elements indispensables de la dieta mediterrània, com també podriem dir que no és precisament barat. El peix, si és fresc, té un preu que no és assequible per a tothom, tot i que hem de dir que hi ha peixos a baix preu de qualitat i molt bons.

Primer de tot el peix per a que sigui de proximitat ens hem d'assegurar que ha sigut pescat d'aprop, aquí us deixem una llista d'exemples de peixos que es troben a la Costa Brava: Anguila, Bonítol, Bròtola, Cap roig, Círvia, Congre, Dèntol, Emperador, Gall, Llenguado, Llobarro, Lluç, Lluerna, Mabre, Maire, Moll roquer, Nero, Orada, Pagell, Palaia, Penegal, Rap, Rèmol empetxinat, Sardina, Sarg, Seitó, Tonyina, Verat...

Aquests són els peixos que trobem de proximitat, per tant ens hem d'assegurar de comprar-ne d'aquest tipus i de la costa més propera, per tant fer sempre la pregunta al nostre peixater o peixatera d'on prové el peix

D'altra banda també ens assegurarem sempre que sigui fresc i sempre prioritzant les espècies menys explotades. Per últim també ens fixarem amb el preu, val més un peix car i que sigui de qualitat, ja que molts cops els peixos barats són de poca qualitat, pescats amb tècniques industrials o provenen de piscifactoria.

foto Verat peix de proximitat
Font: Girona km0
El peix de la fotografía és de la peixateria Selga de Santa Coloma de Farners.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada