divendres, 25 de novembre del 2016

La recepta: Codonyat

Unes postres o un berenar, el dolç Codonyat



Bona tarda!! Avui per tancar la setmana un portem una recepta una mica laboriosa d'intensitat però molt fàcil i que no falla mai: el codonyat! Recordeu aquells berenar de quan ereu petits de galetes amb codonyat? Dons ara ja ho podreu fer a casa! 


Ingredients (en surt poquet, si en volem per mes dies hem d'augmentar la quantitat a el doble o el triple):

  • 2 codonys (300 gr. un cop pelats i sense el cor)*
  • 240 gr. de sucre
*Si tinguéssim 1kg. de codonys fariem servir 800 gr. de sucre, per exemple.

Els codonys són d'un codonyer d'una amiga que en tenia molts, quina sort!

  1. Primer de tot tallarem els codonys a quarts i els posarem a bullir 15-20 minuts.
  2. Un cop bullits els deixem refredar i els pelem i traiem el cor.
  3. Posem en una olla els codonys juntament amb el sucre i ho posem a bullir. MOLT IMPORTANT: es posa al foc durant uns 30-40 minuts i hem de remenar tota l'estona sense parar (l'estona depèn de la quantitat, per exemple nosaltres n'hem fet tant poc que amb 25 minuts n'hem tingut prou). Un consell podeu remenar amb una barilla així ja no ho haureu de triturar i quedarà ben fi.
  4. Un cop ha passat l'estona ho traiem i ho posem en un motlle tapat amb paper de film i es deixa reposar a la nevera.
  5. Ho traiem del motlle i ja tenim el nostre codonyat! Ho podem acompanyar amb torradetes, galetes, palets...
Esperem que us encanti bon profit i fins la setmana que vé!

foto codonys de proximitat i sucre
Font: Girona km0

foto codonys de proximitat tallats a quarts
Font: Girona km0

foto codonys de proximitat pelats i sense el cor
Font: Girona km0

foto codonys de proximitat i sucre a l'olla
Font: Girona km0

foto codonyat al motlle
Font: Girona km0

foto codonyat fora del motlle i palets
Font: Girona km0

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada