divendres, 9 de desembre del 2016

La recepta: pizza amb base vegetal d'albergínia

Una pizza diferent amb una base d'albergínia


Bon dia a totes i a tots, avui us portem una recepta diferent amb albergínia: hem fet una pizza amb base vegetal, una alternativa a les pizzes convencionals per als celíacs i per aquells que els agrada la pizza però prefereixen les receptes més lleugeres o baixes en calories. No us ho penseu dues vegades, és una recepta fàcil i deliciosa!

Ingredients per la massa (pizza petita per a una persona):
  • 1 albergínia
  • 4/5 culleradetes de farina
  • un rajolí d'oli

Ingredients per a la pizza (cadascú al seu gust, però nosaltres hem escollit...):
  • tomàquet ratllat i fregit
  • mozzarella de búfala fresca
  • pernil salat
  • orenga

L'albergínia i la mozarella que hem fet servir són empordaneses, el pernil gironí i l'orenga assecada silvestre. En aquest cas ja tenim la conserva de tomàquet feta, sinó hauriem agafat un tomàquet, ratllat i fregit amb sal i un pessic de sucre per treure l'amargor.

Passos per a la massa
  1. Tallem l'albergínia a trossos grans i l'escaldem durant 5 minuts.
  2. Pelem l'albergínia i la posem a escòrrer sobre paper de cuina, desprès la triturem tota i un cop triturada per treure-li tota l'aigua l'escorrerem amb un drap de cotó.
  3. En un bol posem l'albergínia triturada, hi afegim un raig d'oli i anem posant la farina i barrejant fins que veiem que té una consistència adequada (no cal que hi afegim aigua, encara que l'haguem treta escorrent l'albergínia sempre en quedarà una mica i ja serveix per lligar la massa).
  4. Posem oli en un paper de cuina o paper de plata i estenem la massa a sobre, haurem precalentat el forn a 200º i posarem la massa durant un 20 minuts.
Passos per a la pizza
  1.  Un cop la massa està feta la traiem del forn i hi anirem afegint els ingredients: primer de tot el tomàquet fregit, desprès la mozarella fresca (o el formatge que fem servir) i els ingredients que més ens agradin, en aquest cas l'hem fet de pernil salat i orenga.
  2. Ara posem la pizza al forn a 200ª durant 15 minuts, i ja tenim la nostra pizza vegetal!

albergínia de proximitat amb farina i oli
Font: Girona km0

albergínia de proximitat tallada
Font: Girona km0

albergínia de proximitat bullint
Font: Girona km0
albergínia de proximitat bullida
Font: Girona km0



albergínia de proximitat triturada
Font: Girona km0

escorrent l'albergínia de proximitat 1
Font: Girona km0

escorrent l'albergínia de proximitat 2
Font: Girona km0

escorrent l'albergínia de proximitat 3
Font: Girona km0

albergínia de proximitat triturada amb oli i farina
Font: Girona km0

massa de pizza d'albergínia de proximitat
Font: Girona km0

oli en paper de plata
Font: Girona km0

massa de pizza d'albergínia de proximitat
Font: Girona km0

massa de pizza d'albergínia de proximitat
Font: Girona km0

ingredients per la pizza
Font: Girona km0

massa de pizza d'albergínia de proximitat amb tomàquet triturat
Font: Girona km0

massa de pizza d'albergínia de proximitat amb tomàquet triturat i mozarella
Font: Girona km0

massa de pizza d'albergínia de proximitat amb tomàquet triturat, mozarella i pernil salat
Font: Girona km0

massa de pizza d'albergínia de proximitat amb tomàquet triturat, mozarella, pernil salat i orenga
Font: Girona km0

pizza amb base vegetal d'albergínia de proximitat
Font: Girona km0

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada